Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

La scrutinul de duminică, 24 noiembrie 2019, când cetăţenii români cu drept de vot, din ţară şi din Diaspora, sunt chemaţi să „arbitreze” finala dintre Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă, ei ar avea de dat, în mod normal, un vot uşor. Însă totul depinde de procentul celor ce vor veni la urne, de structura socio-profesională a votanţilor, dar mai ales de ieşirea din pasivitate şi indiferenţă a nehotărâţilor.

Dacă românii vor vota cu mintea, candidatul liberalilor şi al celorlalţi „optanţi” de dreapta ar putea ieşi învingător la o diferenţă considerabilă faţă de contracandidat. În schimb, dacă printre votanţi se va afla un număr considerabil de electori (vreo 3-4 milioane, cam cât sunt în sărăcie extremă, astăzi, dependenţi de ajutorul bănesc al statului), care vor vota, nostalgic, cu sufletul şi cu gândul la burta plină, spunându-şi că „d-aia îl alegem, ca să ne deie”, atunci diferenţa dintre cei doi nu va mai fi ca un hău.

Integral pe Adevărul