Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele Klaus Iohannis va încerca să obţină la alegerile prezidenţiale de duminică o victorie cât mai clară, în funcţie de aceasta fiind posibilă revenirea la ideea anticipatelor. Pe de altă parte, Viorica Dăncilă luptă pentru un rezultat care să o menţină la cârma PSD cel puţin până la locale. O victorie cu peste 65% l-ar legitima şi mai mult pe Klaus Iohannis în confruntarea cu PSD.

Practic, la scurt timp după victorie, noul preşedinte ar putea să vină să vorbească celorlalte partide de anticipate, ca urmare a evoluţiilor politice din ultimele şase luni. Surse din conducerea PNL susţin că ar fi un moment prielnic pentru liberali să susţină un asemenea demers din partea preşedintelui. „Calculele arată că noi am lua acum peste 30% din mandate în Parlament. Pe valul de simpatie creat de realegerea preşedintelui, cel mai probabil am putea depăşi 35%”, au precizat pentru ADEVĂRUL surse liberale.

Pe de altă parte, Partidul Social Democrat distribuie în țară o scrisoare semnată de Viorica Dăncilă, în care candidatul PSD le transmite oamenilor că „Iohannis și ai lui” le vor lua „și ultimii bani de mâncare sau medicamente”, anunță DIGI24. În scrisoarea distribuită de PSD, Viorica Dăncilă vorbește și despre „dictatura care amenință să se instaureze”. „Dragi români, Aceste alegeri sunt despre ce punem pe masă mâine și cum ne creștem copiii într-o țară din care nu mai vrem să plece.
 
La votul de pe 24 noiembrie, alegeți să țineți capul sus în fața celor ce vor să ne îngreuneze traiul, în fața acestei dictaturi care amenință să se instaureze. Alegeți să-i judecați pe cei ce vă cer votul după ce au făcut în acești ani și cât respect v-au arătat! Eu, Viorica Dăncilă și Partidul Social Democrat, nu vom înceta niciodată să luptăm pentru o zi de mâine mai bună, în care niciun român să nu stea cu teama că Iohannis și ai lui îi vor lua și ultimii bani de mâncare sau medicamente“.

Viorica Dăncilă este departe de profilul pe care ar trebui să îl aibă viitorul preşedinte, acuză europarlamentarul liberal Rareș Bogdan. El îl acuză pe fostul premier de fapte extrem de grave, pe care Dăncilă nici nu își dă seama că le-a comis, anunță CAPITAL. Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan nu a întârziat prea mult și i-a dat replica Vioricăi Dăncilă, în controversa legată de faptul că fiul acesteia este angajat la Curtea de Conturi, insstituție publică.

”Liderii PSD nici măcar nu înțeleg că nu este în regulă să își promoveze odraslele în poziții bine plătite din bani publici. Gravitatea uluitoare este că acestor biete viețuitoare li se pare o chestiune firească. (Și ca să fie clar, nu vorbim aici de învățători, profesori, medici, polițiști sau lucrători în inteligence, vorbim de niște odrasle angajate pe sinecuri tipice unora ce nu au reușit în domenii concurențiale serioase!)”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

Fără să aibă vreo noțiune de management, Viorica Dăncilă este convinsă că PSD își va mobiliza exemplar electoratul şi de luni va fi președinte al țării. Estimările arată însă că nu va mai fi nici președinte al PSD, susține CURENTUL. Dăncilă a stabilit ca obiectiv obținerea de 50%+1 de voturi pe fiecare filială. Stabilirea obiectivelor subalternilor ține de arta managerului de a-și atinge propria țintă. Viorica Dăncilă e un manager catastrofal stabilind ca țintă tuturor filialelor să câștige 50%+1 din voturi. În primele cursuri de specialitate, se învață că acesta este modul în care un manager prost își demotivează oamenii, stabilind ținte imposibil de atins.

Jurnalistul Ion Cristoiu susţine, citat de GÂNDUL, că Viorica Dăcilă are zero şanse în turul II al alegerilor prezidenţiale potrivit informaţiilor obţine prin intermediul unui sondaj „secret”. „Un sondaj secret pe care îl ştiu eu şi vă spun în premieră arată repartizarea voturilor în turul doi, după cei care au votat. În cazul lui Iohannis este 98%. 98% vor vota toţi cu el. În cazul celor care au votat cu Barna, 83% vor vota cu domnul Klaus Iohannis. Un pic la Diaconu se răstoarnă, dar şi de la Diaconu merg voturi la Klaus Iohannis. Deci nu există posibilitatea răsturnării scorului”, a declarat Ion Cristoiu.

Klaus Iohannis este marele favorit și la casele de pariuri pentru turul doi al alegerilor prezidențiale de duminică, în timp ce Viorica Dăncilă nu este creditată, practic, cu nicio șansă, arată LIBERTATEA. Iohannis are o cotă de numai 1,06, în timp ce Dăncilă are una de 8,00. Practic, dacă cineva pariază 100 de lei pentru realegerea lui Klaus Iohannis va primi înapoi 106, adică ar avea un câștig de numai 6 lei. În schimb, cine ar miza 100 de lei pe Viorica Dăncilă ar încasa 800 de lei, ceea ce înseamnă un câștig consistent, de 700 de lei.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Care dintre cei doi candidați a avut de câștigat în urma dezbaterilor separate pe care le-au avut cu presa?