Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Iancu Leonida, șeful SAJ Timiș, a confirmat azi pentru Libertatea că el a fost medicul dispecer în prima zi în care au început să curgă apelurile la 112 din blocul de pe Strada Mioriței numărul 8, zi în care au murit doi copii.
Ordinul Ministerului Sănătății arată că el trebuia să descopere legăturile între apeluri, simptomele comune și morțile copiilor. Iancu Leonida și-a dat seama de nimic și a plecat luni în concediu pentru a apărea apoi. Încet, încet, responsabilitățile autorităților ies la iveală la Timișoara. Oameni din interiorul sistemului național de urgență au dezvăluit azi pentru Libertatea că, potrivit Ordinul Ministerului Sănătății Nr. 2021/691 din 12 decembrie 2008, medicul coordonator era cel care avea drept sarcină ”Raportarea evenimentelor cu multiple victime”. În dispeceratul integrat ISU se află, 24 de ore din 24 și 7 zile din 7, un medic coordonator. El are rolul de a pune cap la cap informațiile, de a repartiza resursele, de a se asigura că nu se depășesc timpii normați de intervenție.

Integral pe Libertatea