Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Noul premier moldovean, Ion Chicu, abia instalat în funcție, a dat fuga la Moscova, în prima sa vizită externă, și s-a întâlnit cu vicepremierul Dmitri Kozak, autorul celebrului plan din anii 2000 de federalizare a Republicii Moldova. Încântate că la Chișinău au venit la putere socialiștii proruși, gazdele s-au întrecut în a-i da vești bune noului premier: îi reduce factura la gaze și s-ar putea să-i dea și un împrumut.

Este prima vizită a unui premier al Republicii Moldova în Federaţia Rusă după şapte ani, fapt pe care l-a subliniat și premierul Dmitri Medvedev, care a spus că Moscova contează pe recuperarea oportunităţilor ratate în relaţiile cu Chişinăul.

Publicația Kommersant publică un articol intitulat „Rusia plătește întreținerea Moldovei” și spune că pentru Moscova, scopul politic al gesturilor anunțate este de a susține candidatura lui Igor Dodon pentru un al doilea mandat la președinție, la alegerile de anul viitor. „Un candidat loial și care convine de minune Moscovei”, punctează publicația, conform Radio Europa Liberă.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.