Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Candidaţii la preşedinţie au mers la propriile dezbateri cu jurnaliştii, în condiţiile care Iohannis a refuzat o întâlnire cu Dăncilă. În urma acestora, telespectatorii au rămas cu imaginea unor prezidenţiabili care nu fost puşi în încurcătură de întrebări, ci singuri şi-au făcut deservicii prin unele răspunsuri, susţin specialiştii pentru „Adevărul”.

Dezbaterile purtate în paralel de Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis au arătat două stiluri de abordare a unor subiecte de interes pentru cetăţenii români care vor merge la urne duminică. Iohannis a preferat dezbaterea cu mai mulţi jurnalişti selectaţi nominal de echipa sa, în timp ce Dăncilă a făcut o dezbatere deschisă oricărui jurnalist care avea acreditare la Parlament, însă care a fost anunţată cu trei ore înainte. Până în ultimul moment echipa de campanie a candidatului PSD a discutat despre oportunitatea de a merge la dezbaterea lui Klaus Iohannis. Până la urmă, Dăncilă a ales şi ea varianta propriei dezbateri.

Candidatul PSD a răspuns fiecărei întrebări puse, însă de multe ori a evitat să recunoască lucruri evidente, cum ar fi asaltul PSD asupra Justiţiei sau decizii controversate ale social-democraţilor în materie de politică externă, cum ar fi anunţul privind mutarea ambasadei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim sau faptul că Guvernul condus de Dăncilă mai mult a evitat subiectul tehnologiei 5G.


Integral pe Adevărul