Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Prin actuala campanie electorală prezidenţială s-a demonstrat faptul că se pot câştiga alegerile fără niciun efort din punct de vedere politic, fără emoţii, fără dezbateri, fără idei. O astfel de campanie electorală prezidenţială absentă nu s-a mai văzut şi nici întâlnit în toată istoria post-decembristă românească.

Campania electorală prezidenţială din 2019 a rămas doar cu numele, fiind anostă, austeră, la nivel de imagine, lipsind ideile şi confruntările democratice dintre candidaţi. Ce ar putea fi spus când cei doi candidaţi intraţi în turul al doilea al alegerilor prezidenţile se evită unul pe celălat şi nu participă la jocul democratic pentru câştigarea luptei politice, pentru cea mai înaltă funcţie în stat? Când nu ai nimic de spus, nici nu are cine să te audă. Lipsa dezbaretilor electorale televizate reprezintă cel mai mare pericol pentru o democraţie modernă, deoarece se pot eluda teme importante despre ceea ce a fost şi ceea ce urmază se se întâmple în politica internă şi externă a României.

Integral pe Adevărul