Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Moştenirea lăsată de guvernul trecut privind creşterea salariului minim pe economie va aduce mulţi bani în plus anumitor categorii de bugetari, aşa cum a fost stipulat în Legea salarizării din 2017.
„Mai e un efect nevăzut al creşterii salariului minim în România: creştere salariilor unor bugetari. Conform legii salarizării din 2017, toate salariile la stat (structuri centrale, nu locale) se plătesc în funcţie de salariul minim. De x ori salariului minim (de la 1 până la 12). De fiecare dată când creşte salariul minim, cresc şi salariile bugetarilor. Ce-i drept, puţine categorii au ajuns la nivelul din grilă”, susţine economistul Claudiu Năsui.
Potrivit acestuia, de cele mai mari creşteri ale veniturilor lunare vor avea parte parlamentarii, care prin legea salarizării beneficiază de 9 salarii minime pe economie.
„Dar ştiţi pentru cine totuşi creşte? Pentru parlamentari. Parlamentarii au automat, prin legea salarizării, de 9 ori salariul minim pe economie.
La o creştere de 100 de lei a salariului minim, statul va încasa 45 de lei în plus per angajat la salariul minim, angajaţii pe salariul minim vor primi 55 de lei în plus, dar parlamentarii vor primi 900 de lei în plus pe lună”, preciza economistul.

Integral pe Adevărul