Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cu doar câteva zile înainte de votul decisiv la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă a organizat o conferinţă de presă electorală. Aceasta a încasat o umilință cruntă la dezbaterea pe care a organizat-o aproape în paralel cu dezbaterea lui Klaus Iohannis.

Viorica Dăncilă a fost pusă în dificultate, marţi, în cadrul dezbaterii cu jurnaliştii organizată de PSD, de o întrebare de matematică. Candidata PSD la prezidenţiale a fost întrebată care este aria cercului, având în vedere că a menţionat anterior că a dat meditaţii la matematică. Răspunsul dat de Viorica Dăncilă la această întrebare a fost greşit.

Dăncilă a răspuns că aria cercului este „raza la pătrat” spre amuzamentul celor prezenţi, afirmă EVENIMENTUL ZILEI. Jurnalist: Aţi menţionat că aţi dat meditaţii la matematică, aş fi vrut să vă întreb cum se calculează aria cercului dacă ne puteţi spune. Viorica Dăncilă: Raza la pătrat. Jurnalist: Este pi (π) înmulţit cu raza la pătrat. Viorica Dăncilă: Pi (π) x Raza la pătrat. Am dat meditaţii la matematică şi credeţi-mă că am putea, dacă aveţi timpul, să îmi veniţi alături să vedem cine ştie matematică“.

Peste câteva minute, președintele Klaus Iohannis a primit aceeași întrebare ca și Dăncilă. Nici Iohannis nu a răspuns la întrebare, dar l-a pufnit râsul, dând de înțeles că știe răspunsul. Totuși, Iohannis nu a răspuns până la urmă care este aria cercului, susține CAPITAL. Șeful statului a fost ani de zile profesor de fizică în Sibiu.

Aria cercului a avut o explozie în căutările pe Google din România, după ce candidatul social-democrat la președinție Viorica Dăncilă nu a știut să spună corect formula, iar candidatul liberal Klaus Iohannis a evitat să răspundă, în dezbaterile electorale paralele de aseară, anunță ANTENA3. Ambii au fost profesori, iar Dăncilă declarase cu o zi înainte că a dat meditații la matematică.

Pe de altă parte, constată HOTNEWS, Viorica Dăncilă a refuzat să răspundă în limba engleză la o întrebare, cu toate că pretinde că este vorbitor de limba engleză. Un alt moment hilar al dialogului cu presa s-a petrecut în momentul în care șefa PSD a primit o întrebare în limba engleză despre programul Visa Waiver, prin care SUA reglementează accesul cetățenilor străini pe teritoriul său.

„Vă răspund în română, că nu vreau să ducem în derizoriu această discuție. (…) Angela Merkel în toate deplasările externe vorbește în limba germană. (…) Hai să nu încercăm să ducem în derizoriu o dezbatere serioasă. (…) Avem datoria să fim mândri de limba noastră. (…) Credeți-mă că aș fi putut să răspund și în engleză și o să vedeți că voi face acest lucru”, a răspuns Viorica Dăncilă.

Șefa PSD, Viorica Dăncilă, i-a numit pe românii din străinătate „ăștia” în timpul dezbaterii organizate cu jurnaliștii la Palatul Parlamentului. „Iohannis nu a făcut nici măcar o deplasare pentru românii din diaspora. Chiar dacă s-a deplasat în state unde avem o mare majoritate a românilor care au plecat din țară, nu s-a întâlnit cu ăștia, nu a vorbit despre venirea lor în România și ce face în calitate de președinte ca românii să se întoarcă acasă”, a spus Dăncilă, citată de DIGI24.

Dăncilă a fost întrebată, în conferinţa de presă de marţi seară, despre Liviu Dragnea, anunță ADEVĂRUL. „Ne asumăm istoria partidului şi lucrurile bune şi rele, învăţăm să nu repetăm greşelile liderilor noştri. Dragnea a avut şi lucruri bune şi lucruri rele. Să nu uităm programul de guvernare şi câştigarea alegerilor cu un procent foarte mare“, a spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă a susţinut că nu a avut un asalt asupra justiţiei, ea spunând că preşedintele Klaus Iohannis trebuie întrebat despre acest subiect, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. „Nu am intervenit în justuiţie, când ministrul Justiţiei a înercat să intervină în justiţie, am corectat acest lucru. Politicul nu are ce căuta în justiţie", a spus Dăncilă. Mai susţineţi acum OUG13? „Acea OUG a fost declarată constituţională. Nu văd să fie probleme de legalitate. Acum nu e oportună o asemenea ordonanţă. A fost un referendum prin care s-a decis că Guvernul nu trebuie să dea ordonanţe pe Justiţie“.

Fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, o atacă, miercuri, pe Viorica Dăncilă, după ce candidatul PSD a spus că nu îşi asumă intervenţiile în justiţie, anunță GÂNDUL. „Acum câteva zile, doamna Dăncilă spunea că nu ştie la ce fac referire. Cumva acum a început, brusc, să-şi amintească?”, spune Birchall.

„Aseară doamna Dăncilă afirma cu nonşalanţă şi tupeu maxim: <Nu îmi asum aceste lucruri. Nu aţi văzut premierul Viorică Dăncilă cu un asalt asupra justiţiei. [...] Nu am intervenit niciodată în justiţie. Când ministrul Justiţiei a încercat să intervină, am corectat acest lucru>. Acum câteva zile, doamna Dăncilă spunea că nu ştie la ce fac referire. Cumva acum a început, brusc, să-şi amintească?”, scrie, miercuri, fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, pe Facebook.