Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele Klaus Iohannis a spus, răspunzând unei întrebări la dezbaterea cu jurnaliștii, că își menține opinia că Secția de anchetare a magistraților ar trebui desființată. El a spus că această secție nu trebuia înființată și că "prea ușor poate fi transformată în ceva ce poate deveni un control neconstituțional asupra magistraților".

Iohannis a fost întrebat de către jurnalistul Silviu Mânăstire despre abuzurile din Justiție și dacă își menține opinia că Secția Specială ar trebuie desființată.

"Da. Personal, nu sunt specialist în domeniu, dar opinia mea de simplu președinte a fost că Secția nu trebuia înființată. Am solicitat și primit opiniile unor recunoscuți specialiști în materie. Dacă toți spun că așa nu, sunt de părere că așa nu. Înseamnă că ne bazăm pe ceva. Eu sunt de părere că această secție nu trebuie să existe, prea ușor poate fi transformată în ceva ce poate deveni un control neconstituțional asupra magistraților", a afirmat Iohannis.

Integral pe Hotnews