Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Schimbarea poziţiei SUA cu privire la coloniile israeliene din Cisiordania ocupată nu are niciun impact asupra statutului acestor aşezări, care sunt considerate de Naţiunile Unite ca fiind contrare dreptului internaţional, a declarat un purtător de cuvânt al Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului, relatează AFP.

Administraţia lui Donald Trump, prin vocea şefului diplomaţiei Mike Pompeo, a dat luni o altă lovitură consensului internaţional privind conflictul israeliano-palestinian, declarând că de acum consideră că ''înfiinţarea unor colonii de civili israelieni în Cisiordania nu este în sine contrară dreptului internaţional''.

Dar ''schimbarea poziţiei unui stat nu modifică dreptul internaţional existent şi nici interpretarea sa de către Curtea Internaţională de Justiţie şi Consiliul de Securitate'', a subliniat Rupert Colville, un purtător de cuvânt al Înaltului Comisariat al ONU pentru drepturile omului.

Integral pe Agerpres