Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Candidatul PSD la Preşedinţie, Viorica Dăncilă, a invitat reprezentanţii mass-media la „un dialog deschis”, marţi seară, în cadrul unui eveniment organizat la Palatul Parlamentului.

„Mulțumesc pentru participarea la acest dialog deschis, un dialog pe care eu l-am considerat necesar.

Dacă am avut până acum un președinte care i-a împărțit pe români, iată că astăzi avem un președinte care crede că o parte din presă merită să participe la o dezbatere iar altă parte nu merită.

Indiferent dacă presa te apreciază sau dacă îți este ostilă, eu cred că trebuie să ai o abordare corectă față de presă”, a spus Viorica Dăncilă în debutul dezbaterii.

Viorica Dăncilă: Am tot sperat că vom avea o confruntare

„Am tot sperat că vom avea o confruntare, o confruntare care să arate responsabilitatea noastră, o confruntare care să arate respectul pentru români. Se pare că Klaus Iohannis refuză această confruntare, că vrea doar o dezbatere cu cei pe care el îi agreează și în față acelor pe care îi acceptă, sfidând astfel românii care l-au votat dar și pe cei care nu l-au votat pentru că președintele trebuie să fie președintele tuturor”, a spus Viorica Dăncilă.

„Văd teama de un dialog autentic, văd teama de întrebări, văd teama de adevăruri incomode pentru Klaus Iohannis. Am avut multe jigniri din partea lui Klaus Iohannis. Am avut multe minciuni la adresa mea din partea lui Klaus Iohannis. Cred că o confruntare ar fi arătat de fapt cum suntem fiecare dintre noi, cum suntem pregătiți pentru funcția prezidențială, dar mai ales ceea ce am făcut în funcția pe care am deținut-o în statul român”.

Viorica Dăncilă: Cred că aveam această responsabilitate față de cetățeni, să venim cu un raport al activității noastre și în același timp cu propria viziune despre următorii cinci ani

„Văd un om laș și arogant, un om care nu poate explica cei cinci ani în care a fost președintele României”, spune fostul premier.

„Eu îmi fac datoria de candidat și voi veni cu un bilanț comparativ, o analiză a activității mele ca premier într-un an și nouă luni și cred că fiecare dintre noi poate să se raporteze și la cei cinci ani de activitate ai lui Klaus Iohannis”, a adăugat Dăncilă.

Dăncilă a abordat domeniul politicii externe și a susținut că în fiecare vizită a sa a căutat să vină cu ceva concret pentru România.

„În cei cinci ani Klaus Iohannis a avut 25 de deplasări externe și 40 de primiri la București. Nu am vazut nimic concret pentru România”, acuză fostul premier Viorica Dăncilă.

„Am văzut că s-a întors din Statele Unite cu o șapcă și trei poze. Am văzut că a fost la Consiliul European la Bruxelles, dar nu am văzut nimic despre Schengen, despre MCV, nu am văzut nimic pentru români și România”, a precizat Viorica Dăncilă.

Candidata PSD la alegerile prezidențiale i-a mai reproșat președintelui în funcție atitudinea față de diaspora.

„Acum pune foarte mare accent pe diaspora, pe votul din diaspora, dar bineînțeles că vine întrebarea ce a făcut pentru români. Ce a făcut ca să îi aducă acasă, pentru că românii s-au săturat de lozinci, vor lucruri concrete.

Ce a făcut Guvernul? Am implementat programul Start-Up, am implementat programe în agricultură, iar 1.600 de români plecați s-au implicat în programul pentru tomate. Am facilitat votul pentru românii din diaspora astfel încât durata de vot este de trei zile și a fost dublată de votul prin corespondență.

Am acordat suport în educație pentru copiii români din străinătate, prin acordarea de materiale școlare, prin acordarea de burse. Ce a făcut Iohannis?”, a subliniat Viorica Dăncilă.

UPDATE - Viorica Dancilă şi Klaus Iohannis se bat în dezbateri. Fostul premier participă la o confruntare cu jurnaliştii, marți seară, la Parlament.

O oră mai târziu, Klaus Iohannis are şi el programată o dezbatere, cu jurnalişti şi politologi.

Este războiul dezbaterilor, aşadar, cu doar cinci zile înaintea turului doi al alegerilor.

Știrea inițială:

Candidata PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, organizează o dezbatere cu presa, marți, de la ora 18.00, la Palatul Parlamentului, chiar înaintea dezbaterii organizate de președintele Klaus Iohannis.

„Cred cu tărie că această campanie are nevoie de dialog, de dezbateri, de o prezentare coerentă a viziunii pentru România și, mai ales, de răspunsuri la întrebările oamenilor. Eu nu pot fi de acord cu fuga de asumare și fuga de întrebări, nici cu aroganța pe care o afișează președintele Iohannis și disprețul pentru dreptul românilor la informare. Acest elitism al domnului Iohannis și această selecție pe care a făcut-o pentru evenimentul de astăzi trădează de fapt teama de un dialog autentic, teama de adevăruri incomode.

Eu am ales să am o discuție liberă, deschisă, cu oricine are întrebări despre viziunea candidatului pentru România. Voi avea un dialog deschis cu TOȚI jurnaliștii care își doresc să participe, astăzi, începând cu ora 18:00, la Palatul Parlamentului, sala Spiru Haret. Accesul este liber pentru toți reprezentanții mass-media desemnați de către instituțiile pe care le reprezintă.

Iar de la ora 21:00, ne vedem la Antena 3!”, a scris Viorica Dăncilă, pe Facebook.

Anunțul apare în contextul în care Iohannis a refuzat ferm o confruntare față în față cu Dăncilă, preferând varianta unui dialog față-n față cu o serie de jurnaliști și analiști politici, la Biblioteca Centrală Universitară.