Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După politica prociclică a Cabinetului Dăncilă, Guvernul Orban nu poate deocamdată decât să continue politica de împrumuturi. Un guvern a fost demis, altul a venit în loc. Care este în acest moment situaţia bugetelor? E clar că e nevoie de bani. Cabinetul Orban trebuie să continue împrumuturile, ca şi Cabinetul Dăncilă?

„Actualul guvern nu are de ales”, susţine analistul economic Sorin Dinu, explicând că „ultima informaţie era pe nouă luni din 2019. Ar fi vorba despre vreo 29 de miliarde de lei, la care s-ar mai adăuga cam 5 miliarde de lei, TVA nerambursat, pe amânat la plată, care au fost trecute pe venituri, dar de fapt nu ar trebui. Mai erau alte 5 miliarde de lei, pe PNDL”.

Mai mult, pe 7 noiembrie, a ajuns la scadenţă primul împrumut în euro din Programul MTN, în care România a ajuns la un împrumut total de 31 de miliarde de euro. Scadenţa e de 1,5 miliarde de euro. „Puse toate la un loc, ai impresia că nevoia de bani este foarte mare”, a spus Dinu României libere.

Integral pe România Liberă