Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, l-a depășit pe CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, și a redevenit cea mai bogată persoană din lume, cu un buget de 110 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Bilionaires Index.

Conform statisticilor, este pentru prima dată când cofondatorul Microsoft ocupă primul loc în ierarhia milionarilor în ultimii doi ani. Bill Gates l-a depășit pentru scurt timp de Bezos luna trecută, după ce Amazon a raportat că profitul pentru ultimele trei luni a scăzut cu apoape 28% față de anul trecut. Astfel, Gates a urcat pe prima poziție deoarece acțiunile Microsoft au crescut cu aproape 48% în acest an.

Activele au înclinat balanța în favoarea Microsoft după ce, în urmă cu doar o lună, Microsoft se califica în defavoarea Amazon, pentru un contract de 10 miliarde pe care acestă firmă îl încheiase cu Pentagonul. Acest contract a creat o tensiune teribilă între Gates și Bezos. Pe de altă parte, cofondatorul Amazon a renunțat la o parte semnificativă din pachetul de acțiuni după divorțul de soția sa MakKenzie Bezos, și acum a ajuns pe locul doi, cu o avere netă de 108,7 miliarde de dolari, spun jurnaliștii de peste Ocean.

Integral pe Naţional