Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, mastodontul care a înghițit alte trei ministere, transformându-le în departamente, se pregătește să privatizeze ce a mai rămas. Printre companiile de stat care vor fi scoase la vânzare se află și cele ale industriei de armament.

Ministerul Energiei, Ministeriul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Ministerul Turismului au ajuns doar niște birouri în cadrul Ministerului Economiei, transformat peste noapte într-o instituție cu atribuții multiple, fiecare dintre acestea cu importanță vitală pentru țară.

Concasarea unor domenii strategice ale economiei are însă un scop final. Ministerul-mamut și-a anunțat deja noile atribuții, printre acestea numărându-se privatizarea și lichidarea companiilor de stat. Astfel, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern privind organizarea și funcționarea noii instituții, va iniția lichidarea societăților de stat neprofitabile, va propune și elabora strategiile de privatizare, va asigura aplicarea strategiei de privatizare și va monitoriza realizarea procesului de restructurare și privatizare a operatorilor economici cu capital de stat și a filialelor acestora aflați sub autoritatea sa.

Integral pe Naţional