Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Odinioară considerată simbolul industriei craiovene, Electroputere Craiova devine istorie. Fabrica îşi închide activitatea de producţie în luna decembrie. Încă 180 de persoane vor fi disponibilizate. Activitatea companiei nu mai este profitabilă pentru acţionarii din Arabia Saudită, aşa că uzina se vinde „la bucată“.

Decizia închiderii activităţii de producţie a Electroputere a fost luată în vara acestui an. La vremea respectivă a avut loc primul val important de concedieri colective. 296 de oameni au fost disponibilizaţi colectiv.

Conducerea Electroputere confirmă închiderea activităţii economice a fabricii. Închiderea activităţii operaţionale a fost hotărâtă încă din luna iulie. „Se va încheia numai activitatea operaţională. Decizia privind încheierea activităţii operaţionale a fost luată de către Consiliul de Administraţie în data de 31 iulie 2019“, au precizat reprezentanţii companiei, ca răspuns la întrebările GdS.

La ora actuală doar Fabrica de Transformatoare mai lucrează, până va finaliza ultima comandă. Ultima comandă dată Electroputere a venit de la Centrala Nucleară de la Cernavodă. La Craiova se repară ultimele transformatoare de mare putere (440 MVA). Anul acesta mai funcţionase încă o secţie, cea de Maşini Rotative. Activitatea acesteia a fost sistată în luna iunie a acestui an.

Integral pe Curierul National