Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liberalii negociază în teritoriu alianțe punctuale cu ALDE. Turul 2 al alegerilor prezidențiale va fi un exercițiu pentru o viitoare colaborare mai apropiată, au declarat surse din PNL pentru stiripesurse.ro.

În fiefurile liberale din Transilvania nu există prea mare dorință pentru discuții cu ALDE, pe de-o parte pentru că partidul lui Călin Popescu Tăriceanu nu are structuri puternice în Ardeal și pe de altă parte pentru că liberalii transilvăneni nu sunt dispuși să ofere o felie de putere suficient de atrăgătoare pentru ALDE. Marile negocieri sunt pentru județele roșii, unde se încearcă un 'acord de principiu' PNL-ALDE. 'O să fie un exercițiu bun pentru locale dacă vrem să batem PSD', au zis surse liberale.

Oferta PNL pentru ALDE este generoasă, potrivit liberalilor: în unele județe din Muntenia, la schimb cu susținerea lui Klaus Iohannis în turul 2 la prezidențiale, PNL-iștii sunt dispuși să-i sprijine pe o parte din candidații ALDE la locale.

Integral pe Stiripesurse