Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Activiştii de mediu i-au condus pe jurnaliştii americani de la Netflix prin Retezat şi Domogled în căutarea mafiei pădurilor. Administratorii Parcului Naţional Retezat au dat un drept la replică.

Activiştii de mediu susţin că au filmat împreună cu jurnaliştii americani, pentru platforma de streamng Netflix, un documentar despre tăierile ilegale de pădure, în Parcul Naţional Retezat şi în Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei şi că au fost sechestraţi în codrii seculari în timpul filmărilor.

Parcului Naţional Retezat au răspuns informaţiilor lansate de aceştia, într-un comunicat în care susţin că în Retezat nu au loc defrişări.

„În informaţiile din mediul online referitoare la filmările efectuate de către echipa de jurnalişti Netflix pentru serialul de tip documentar „Broken”, în care unul din episoade vizează tăierile ilegale de arbori din România, este menţionat şi Parcul Naţional Retezat ca locaţie de filmare. R.N.P. ROMSILVA Administraţia Parcului Naţional Retezat R.A. nu a fost informată înainte, în timpul sau după realizarea filmărilor, astfel vom aştepta împreună cu dumneavoastră lansarea documentarului din 27 noiembrie pentru a vedea în ce măsură se fac referiri la teritoriul din Parcul Naţional Retezat. După cum am menţionat şi în postări anterioare, în Parcul Naţional Retezat nu se fac nici un fel de defrişări. Singura situaţie în care s-a efectuat o defrişare prin tăierea a 167 arbori de molid este în zona de dezvoltare durabilă (cu infrastructură turistică) Staţiunea de Schi Râuşor, pentru reabilitarea sistemului de captare a apei ce deserveşte câteva sate din comuna Râu de Mori”, a informat Romsilva – Parcul Naţional Retezat.

Citeste mai mult: adev.ro/q16gl0

Integral pe Adevărul