Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

PSD a bătut deja palma cu trei partide să o sprijine pe Viorica Dăncilă în turul 2 al alegerilor prezidențiale, iar cu alte patru partide plus un independent fie se află în toiul negocierilor, fie se pregătește să le caute pentru un acord. PSD-iștii ar fi primit și un refuz.

Au avut loc deja primele contacte între PSD și partidul „nășit“ de Marian Vanghelie, Partidul Social Democrat Independent (PSDI). Se mai pregătește terenul pentru o alianță informală cu partidul care a moștenit doctrina politică a lui Dan Voiculescu, PPU-SL (Partidul Puterii Umaniste Social – Liberal). , Surse social-democrate au declarat pentru STIRI PE SURSE că este o mână întinsă spre negocieri și că tatonări există deja între PSD și PPU-SL. Nu s-a ajuns încă la un acord.

PSD a bătut deja palma cu UNPR (Gabriel Oprea), PNȚCD (Aurelian Pavelescu) și Forța Națională (Teodor Meleșcanu) și aici sprijinul e 100% pentru Viorica Dăncilă.

Disidenții ALDE au făcut ședință, anunță ANTENA3. Este prima întâlnire Forța Națională, un partid format în urma ruperii ALDE. Forța Națională e un partid proaspăt apărut pe piața politică din România, cu mai mulți membrii plecați din partidul lui Tăriceanu. Vorbim de câteva nume importante: Teodor Meleșcanu, Grațiela Gavrilescu, Marian Cucșa, sunt doar câțiva dintre cei care fac parte din acest partid și care vor încerca să îl combată pe Tăriceanu.

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, susține că va prelua din programul contracandidaților săi care nu au intrat în turul doi al alegerilor prezidențiale și speră că va primi voturi și de la „cei care au votat PNL în primul tur”, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. „Mi-am manifestat respectul pentru toți contracandidații, o să preiau din programul contracandidaților mei, chiar dacă nu au intrat în turul doi, președintele României trebuie să țină cont de obiectivele fiecărui formațiuni politice, trebuie să fie președintele tuturor românilor”, a spus Viorica Dăncilă.

Liderul PSD, Viorica Dăncilă, a făcut un apel la cei care au votat PNL în primul tur să-și schimbe opțiunea.

Pe de altă parte, contestat chiar în interiorul propriului partid, după ce a ratat calificarea în turul al doilea al prezidențialelor, liderul USR, Dan Barna, este “săpat”, cu atenție, și de principalul său aliat politic. JURNALUL NAȚIONAL constată că Dacian Cioloș a devenit portavocea Alianței USR-PLUS și trasează sarcini exacte atât membrilor celor două partide, cât și susținătorilor acestora. Intenția lui Cioloș este a unei fuziuni mascate între cele două formațiuni și votul, pe 24 noiembrie, pentru Klaus Iohannis.

PLUS-iștii lui Cioloș dau semnalul că vor să preia frâiele Alianței cu USR. Dacian Cioloș a susținut, ieri, o conferință de presă în care a cerut în mod categoric ca toți susținătorii să nu ia în seamă informațiile apărute în spațiul public, conform cărora în spatele dezvăluirilor Rise Project s-ar afla PNL și candidatul acestui partid la alegerile prezidențiale, și să iasă la vot în turul al doilea pentru a-l vota pe Klaus Iohannis, anunță COTIDIANUL.

Liderul USR Dan Barna afirmă, într-o postare pe Facebook, că participă la vot şi că îl votează pe actualul preşedinte, Klaus Iohannis, îndemnându-şi simpatizanţii şi susţinătorii să facă la fel. El precizează că toate ştirile despre boicot sunt ”încă o minciună ordinară din şirul de ştiri false marca PSD”, anunță EVENIMENTUL ZILEI.

Consiliul Naţional al PLUS a transmis, duminică, o scrisoare deschisă partenerilor de alianţă politică de la USR prin care comunică faptul că îşi doresc continuarea alianţei şi la alegerile locale şi parlamentare din 2020 dar şi o transformarea acesteia într-o fuziune între cele două partide la un moment dat. DIGI24 remarcă faptul că formaţiunea condusă de Dacian Cioloş avertizează că Alianţa are „o mare fragilitate” care vine de la felul în care cele două partide „se raportează la proiectul politic comun”.