Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

„Indiferent cum i se spune, că e deficit, că e gaură, realitatea este că PSD şi-a bătut joc de banii publici, PSD a adus România într-o situaţie în care nu poate fi evitată depăşirea ţintei de deficit pe care o avem ca obligaţie în Tratatul UE - respectiv de 3% din PIB. Şi ne obligă pe noi la realizarea unui plan de măsuri care să reducă la maximum posibil acest deficit într-un timp destul de scurt", a declarat premierul Ludovic Orban.

"Iar datele sunt foarte simple şi foarte clare. Deficitul este mult mai mare decât deficitul proiectat. Deficitul la 9 luni pe execuţia bugetară publicată de Ministerul Finanţelor era de 2,6%, Anul trecut, deficitul la 9 luni era de 1,6% şi anul trecut s-a terminat cu un deficit de 3%, care a fost în realitate mai mare, pentru că au aplicat şmecheria plasării unor cheltuieli pe anul 2018 pe anul 2019. În ceea ce priveşte date simple şi concrete faţă de planul de încasări din impozite, taxe, planul de venituri pe care îl aveau în Legea bugetului de stat, încasările la bugetul statului sunt cu 11 miliarde mai mici, cheltuielile sunt mai mari decât se aştepta. (...)

Faţă de asta, sunt foarte multe cheltuieli care ar fi trebuit efectuate în conformitate cu prevederile legale şi care nu au fost efectuate, punând pe spinarea mediului privat menţinerea fictivă a unui deficit sub 3%, când, în realitate, încă din luna a 9-a şi luna a 10-a, deficitul real este de peste 3%.", a detaliat Orban.