Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Spaniolul Jorge Lorenzo, de trei ori campion mondial la clasa-regină a motociclismului viteză MotoGP, va concura duminică la Valencia (Spania) la ultima sa cursă de Mare Premiu, la vârsta de 32 de ani, el anunţându-şi oficial retragerea din competiţii, joi, într-o conferinţă.

"Muntele devenise atât de înalt încât nu am putut găsi puterea şi motivaţia de a continua urcuşul. În această etapă a carierei mele, a fost imposibil să-mi mai găsesc motivaţia pentru a merge mai departe. Anii petrecuţi la Yamaha au fost cei mai frumoşi ai carierei mele'', a spus Lorenzo cu lacrimi în ochi, el subliniind că nu se putea mulţumi în competiţii cu nimic altceva decât victoria.

În vârstă de 32 de ani, Lorenzo a concurat timp se 17 sezoane în Campionatul Mondial de motociclism viteză. Pe lângă cele trei titluri de la clasa-regină, cucerite în 2010, 2012 şi 2015, el a mai obţinut şi două titluri la clasa 250 cmc, în 2006 şi 2007.

Integral pe România Liberă