Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Situaţia bugetului pensiilor pentru acest an este dezastruoasă, a declarat joi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, precizând că se caută soluţii pentru plata pensiilor până la sfârşitul anului.

„Am tot discutat despre bugetul de pensii şi despre surprlusul care trebuie să fie la 10 luni. Avem deficit de 2,9 miliarde de lei. Lucrurile pentru sfârşitul anului arată mult mai rău dacă nu facem ceva. N-am auzit-o pe Olguţa Vasilescu, Olguţa Guraliva nu a zis nimic despre această situaţie”, a adăugat Cîţu.

Acesta a explicat că, în parte, aceste deficit la bugetul de pensii este dat de transferul contribuţiilor din sarcina angajatorilor, în sarcina angajaţilor. „Vă vorbeam despre aşa-zisa revoluţie fiscală prin transferul contribuţiilor. Avem jumătate din companii care nu au transferat contribuţiile, pentru că ordonanţa este încă în Parlament.

Integral pe Adevărul