Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Leul s-a depreciat joi cu 0,34 bani (0,07%) faţă de euro, ajungând din nou la un minim istoric în raport cu moneda unică europeană, cursul stabilit de Banca Naţională a României (BNR) fiind de 4.7669 lei/euro. Acesta este cel mai mare nivel al monedei europene înregistrat vreodată în România.

Leul a mai atins o cotaţie minimă record în luna ianuarie a acestui an, respectiv pe 25 ianuarie, când cursul a fost de 4,7648 lei/euro. Oficialii BNR pun deprecierea leului în raport cu euro şi pe seama deficitului bugetar, „care se află într-o situaţie mai complicată decât se anticipa”, lucru anunţat, de altfel, chiar de ministrul Finanţelor, Florin Cîţu. Alte motive care au dus la deprecierea leului sunt deficitul comercial, adică importuri mai mari decât exporturi, a declarat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR.

Integral pe Adevărul