Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Marea Britanie amenință cu expulzarea cetățenilor Uniunii Europene care nu au solicitat la timp noul statut de imigrant care va fi stabilit după Brexit și care va acorda derogări doar în mod excepțional, conform surselor informate în legătură cu aceste proiecte.

În contextul unor directive care până în prezent au rămas necunoscute publicului larg, guvernul conservator a definit o listă scurtă de excepții, cum ar fi pentru persoanele cu dizabilități fizice sau psihice sau pentru copiii ai căror părinți nu au au făcut demeresul pentru noul statut în locul lor, scrie AFP.

Odată cu ieșirea viitoare a Marii Britanii din UE, autoritățile britanice sunt în proces de revizuire completă a normelor de imigrare și vor să pună capăt priorității acordate cetățenilor europeni față de cetățenii din alte țări.

Integral pe Evenimentul Zilei