Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Situaţie îngrijorătoare pentru bolnavii de cancer. Medicamentele din spitale sunt pe terminate, iar unele îşi vor epuiza stocul în mai puțin de o lună.

Producătorii se orientează spre alți clienți din cauza prețurilor mici impuse de stat. Pacienții și medicii avertizează Ministerul Sănătăţii că au nevoie urgent de o soluție, pentru că altfel viața a mii de oameni este în pericol.

La Institutul de Oncologie de la Iaşi vin în fiecare zi aproape 200 de pacienţi pentru chimioterapie. Medicilor le este tot mai greu să îi privească în ochi. La farmacie medicamentele se împuținează văzând cu ochii și multe nu au înlocuitor.

Gabriel Dimofte, director medical al Institutului: „Sunt câteva medicamente în medicaţia oncologică la care stocurile sunt zero. În cazul în care în luna următoare nu se face un import de medicamente riscăm să intrăm în criză pentru pacienţii cu leucemie acută”.

Integral pe Digi24