Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Viorica Dăncilă a reacționat dur în interiorul PSD după ce mai mulți lideri au făcut un lucru care nu i-a fost deloc pe plac. Culmea, acesta nu are legătură neapărat cu rezultatul de la alegeri din unele zone considerate fiefuri ale social-democraților.

Viorica Dăncilă este foc și pară pe cei din PSD și le-a dat ordine clare liderilor organizaţiilor judeţene. Ea vrea ca aceștia să strângă 50% plus 1 din voturile alegătorilor, anunță CAPITAL. Candidatul PSD este convinsă ca mulţi primari şi şefi de organizaţii i-ar fi pus piedici în campania electorală. De altfel, marți seară, într-o şedinţă furtunoasă, Dăncilă a cerut mobilizare pe toate fronturile și a amenințat cu sancțiuni pe cei care nu vor face acest lucru.

Baronii din județe au participat prin videoconferință. Decizia vine după ce marți social - democrații nu au reușit să pună la punct strategia pentru turul II al alegerilor prezidențiale. Atunci, amintește ȘTIRI PE SURSE, Claudiu Manda și Viorica Dăncilă s-au certat în plină ședință, din cauză că Manda ar fi făcut-o proastă pe candidata PSD la prezidențiale. Conflictul a fost la un punct de a degenera și a se lăsa cu demisii. Astăzi, social - democrații vor avea din nou ședință pentru a discuta despre campanie.

În cadrul CE-x-ului PSD s-a formulat o strategie de campanie pentru turul 2 al alegerilor prezidenţiale astfel încât voturile obţinute de candidaţii care au obţinut pesyte 2-3% să îi fie „transferate” candidatului din partea Partidului Social Democrat. Spre exemplu, în judeţele din Moldova, Viorica Dăncilă a pierdut în faţa lui Klaus Iohannis, anunță GÂNDUL.

În Vrancea, în primul tur al alegerilor, Klaus Iohannis a ieşit învingător cu 40,70%, Viorica Dăncilă a ocupat locul doi cu 28,20% iar Mircea Diaconu a obţinut un procent de 9,10 din voturi. Dacă Viorica Dăncilă va reuşi să îi convingă pe votanţii lui Mircea Diaconu să o susţină în turul doi, va reuşi să îl ajungă la procente pe Klaus Iohannis şi chiar să îl depăşească, în funcţie de judeţ.

Dar actorul Mircea Diaconu, fost candidat la prezidenţiale, a declarat că voturile obţinute de el, 800.000 la număr, ar putea să rămână neatinse de candidaţii din turul 2, Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă, care vor avea „confruntarea finală” pe 24 noiembrie, anunță GÂNDUL. Diaconu spune că a fost votat de o anumită categorie de oameni, care nu sunt atraşi de bătăliile politice, scrie stiripesurse.ro.

„Voturile care au fost pentru mine eu zic ca sunt alt gen de voturi, pledoaria mea a fost altfel, am incercat sa conving ca aceasta functie e de alta natura, nepolitica, nepartizana. Ele nu pot fi tranzactionate acum pe aceasta piata eminamente politica, ei se acuza reciproc ca partide, grupuri, persoane. Celor care vor sa tranzactioneze voturile primite de mine, eu le propun sa stea linistiti, ca ele nu sunt de vanzare“.

După ce Victor Ponta a revendicat integral pentru Pro România cele peste 800.000 de voturi obţine de Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale, şi Călin Popescu Tăriceanu trage spuza pe turta ALDE. Tăriceanu afirmă că votanţii lui Mircea Diaconu sunt cei pe care ALDE vrea să-i reprezinte. În ceea ce-l privește, Ponta a spus că nu va vota la alegerile din turul doi pentru niciunul dintre candidaţi şi a reafirmat faptul că Pro România este dispus să colaboreze în opoziţie cu un PSD care să nu fie condus de Viorica Dăncilă, anunță ADEVĂRUL.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că nici Klaus Iohannis, nici Viorica Dăncilă, candidații care au intrat în cursa finală pentru scaunul de la Cotroceni nu au cerut sprijinul formațiunii UDMR, iar în acest caz nu îi va susține pe niciunul. Cu toatea acestea, Kelemen Hunor a făcut un apel către electoratul UDMR să iasă la vot, adăugând că e convins că acesta va face alegerea înțeleaptă, remarcă ANTENA3.

„Au trecut trei zile de la alegerile prezidențiale de la primul tur. Nimeni dintre cei care au intrat în turul doi nu au cerut sprijinul nostru. În acest condiții nu putem susține acești candidați, nu putem face campanie pentru ei. Noi avem încredere în înțelepciunea alegătorilor noștri, suntem convinși că vor lua decizia cea mai bună, și îi rugăm să meargă la vot deoarece participarea este foarte importantă”, este mesajul lui Kelemen Hunor.

Însă preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că se bazează pe votul minorităţii maghiare, chiar dacă nu există o mobilizare în acest sens din partea UDMR, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. „Eu contez pe votul lor, vă spun sincer şi cred că majoritatea va înţelege foarte bine care este miza acestor alegeri. Am avut votul lor şi în 2014 fără să existe o mobilizare expresă pentru cei din minoritate maghiară. (...) Contez pe faptul că vor vota România normală", a arătat Iohannis.

Pe de altă parte, Dan Barna a anunţat că în turul 2 USR îl va susţine pe candidatul PNL Klaus Iohannis. EVENIMENTUL ZILEI amintește că primul care a anunțat că îl va susține pe Klaus Iohannis în bătălia din turul al doilea al prezidențialelor a fost Traian Băsescu, fost președinte al României între 2004 și 2014. El a declarat, la România TV, că îl va susține, alături de partidul său, PMP, pe Klaus Iohannis în cel de al doilea tur al prezidențialelor.

În aceste condiții, LIBERTATEA se întreabă: are motive Dăncilă să spere la o răsturnare de situație în turul al doilea, sau ar fi un astfel de eveniment o „lebădă neagră”? În România s-a întâmplat deja de trei ori ca acel candidat care câștigase primul tur să îl piardă pe al doilea. Totuși, în toate aceste cazuri diferența între cei doi finaliști din primul tur era puțin mai mică decât de data aceasta.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Către care dintre candidații intrați în tutul al doilea al prezidențialelor ar trebui redistribuite voturile celorlalți candidați?