Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Dirijorul Cristian Măcelaru a fost numit să conducă Orchestra Naţională a Franţei, unul dintre cele mai prestigioase ansambluri simfonice din această ţară.

În vârstă de 39 de ani, Cristian Măcelaru va conduce Orchestra Națională a Franței timp de patru ani începând din septembrie 2021, anunță agenția RADOR. În prezent, el este dirijorul Filarmonicii din Köln, după o activitate remarcabilă timp de șapte ani în fruntea Orchestrei Simfonice din Chicago.

Potrivit Radio France, căruia îi aparține Orchestra Națională a Franței, misiunea lui Cristian Măcelaru va fi aceea de a confirma importanța muzicii franceze în repertoriul orchestrei și de a consolida poziția prestigioasei formații muzicale în plan național și internațional.

Pe urmele lui Sergiu Celibidache
„Sunt convins că arta este astăzi mai mult decât oricând o necesitate, pentru că numai ea are puterea să ne unească și să ne ajute să ne definim locul în univers. Vom cânta pentru o lume mai solidară, mai sensibilă, capabilă să sărbătorească umanitatea și valorile noastre comune” – este declarația dirijorului român cuprinsă în comunicatul Radio France.

Integral pe Evenimentul Zilei