Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

A scăzut calitatea vieții în țară, asta arată un studiu recent. Cauzele sunt cunoscute: nu am investit în sistemul de sănătate și nu am reformat sistemul de educație. În continuare există sate din țară unde copiii merg pe jos kilometri întregi și ajung la o școală unde nu au toaletă.

România ocupă locul 45 în ceea ce privește calitatea vieții cetățenilor săi, din 149 de state analizate. Țara noastră a coborât un loc comparativ cu topul de anul trecut, în ciuda creșterii economice, printre cele mai mari din Europa, a creșterii puterii de cumpărare și a scăderii șomajului la un minim istoric.

Însă, în aceeași perioadă, Bulgaria și-a păstrat poziția 43 din acest top. De altfel, cele două țări sunt singurele state membre din a treia categorie a clasamentului, în vreme ce restul statelor din blocul comunitar se găsesc în primele două categorii de țări din clasament, având un nivel ridicat al calității vieții.

Integral pe Digi24