Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Decizia CCR privind lipsa completurilor de fond de trei judecători specializate pe corupţie de la Înalta Curte produce deja efecte. Unele procese se rejudecă de la zero, altele au fost suspendate ca urmare a sesizării Curţii de justiţie a UE (CJUE), în funcţie de magistraţii din completuri.

Unii dintre judecători, precum vicepreşedintele ÎCCJ, Iulian Dragomir, sunt de părere că decizia CCR trebuie pusă imediat în aplicare, au anulat sentinţele de condamnare şi au dispus rejudecarea proceselor de la zero.

Alţi judecători, precum fostul vicepreşedinte al ÎCCJ, Ionuţ Matei, consideră că se impune chestionarea CJUE dacă trebuie să aplice decizia CCR întrucât sunt afectate interesele financiare ale Uniunii Europene. În acest caz, procesele au fost suspendate până când se pronunţă CJUE.

G4media.ro vă prezintă mai jos lista procesleor care se rejudecă şi a celor care au fost suspendate ca urmare a deciziei CCR.

Integral pe G4media.ro