Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ședinţa CEX a PSD de ieri s-a transformat într-o adevărată telenovelă cu scene ridicole. Liderii PSD se reuniseră ca să analizeze, cu cifrele pe masă, scorul obţinut de fiecare filială în parte la primul tur al alegerilor prezidenţiale, dar s-a terminat cu țipete și lacrimi. Și după ţipete, lacrimi, explicații şi excluderi, ca de obicei, liderii PSD au pozat într-o echipă unită.

Șeful campaniei prezidențiale a Vioricăi Dăncilă, Lia Olguța Vasilescu a vrut să demisioneze după un schimb de replici între soțul ei, Claudiu Manda, lider PSD Dolj, și candidatul PSD la prezidențiale, Viorica Dăncilă, anunță JURNALUL NAȚIONAL. În ședința CEX PSD, Dăncilă și Manda au avut un schimb dur de replici. Candidatul PSD l-a acuzat pe Manda că ar fi spus despre ea că este „proastă” și că un bărbat adevarat nu procedează așa.

Disputa dintre Dăncilă și Manda a pornit de la reproșurile pe care i le-a făcut președinta PSD liderului de la Dolj, spunându-i că afirmă prin diverse cercuri faptul că „nu poate câștiga campania alegerilor prezidențiale cu o proastă". COTIDIANUL susține că în urma acestui scandal, Olguța Vasilescu, soția lui Claudiu Manda a amenințat că pleacă din funcția de șef de campanie.

Totuși, Claudiu Manda și Olguța Vasilescu au flancat-o pe Viorica Dăncilă după ședința cu scandal care s-a auzit și din curtea partidului social-democrat, susține EVENIMENTUL ZILEI. Paradoxal, însă, a lipsit Mihai Fifor. Întrebată de jurnalişti dacă a plâns în CEX din cauza lui Manda, şefa PSD încearcă să minimalizeze disputa: „Îl vedeţi pe domnul Manda lângă mine. Nu ştiu cine a dat aceste informaţii. Plâng foarte greu. Am avut lacrimi când am văzut că am intrat în turul doi. Erau lacrimi de bucurie“.

După scandal s-a trecut și la decapitări. Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei, este exclusă din partid, pe motiv că în timpul mandatului de ministru nu a respectat agenda partidului. Mai exact, explicaă ADEVĂRUIL, Birchall a criticat Secţia Specială pentru procurori. „E o decizie bună“, a declarat Florin Iordache, unul dintre baronii care au cerut mazilirea Anei Birchall.

Și șeful PSD Bihor, Ioan Mang, declara, înainte de ședința CEX, că mai mulţi colegi de organizaţie i-au cerut să fie exclusă din partid fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, anunță ROMÂNIA LIBERĂ.

În replică, Ana Birchall, fostul ministru al Justiției, a spus că a aflat din presă faptul că a fost exclusă din PSD, fără să fi fost chemată la ședință și să i se aducă argumente în acest sens, susține ANTENA3. „Astă seară, am aflat cu surprindere, din presă, că am fost exclusă din PSD, adică din partidul în care am muncit o viață întreagă, fără ca măcar să fi fost invitată la ședință să aud "capetele de acuzare" și să pot răspunde.

În ciuda acestei atitudini de neînțeles din partea colegilor mei, nu mă voi dezice de valorile care m-au ghidat pe parcursul întregii mele cariere politice: justiția, profesionalismul, responsabilitatea, valorile europene și euroatlantice. Plec din acest partid cu conștiința curată“.

Şi Cozmin Guşă a fost dat afară din PSD, după două săptămâni de când se întrosese. Motivul? Afectează imaginea partidului prin faptul că e patronul televiziunii Realitatea TV, post critic cu PSD. „Colegii au fost nemulțumiți de atitudinea lui Cozmin Gușă. Eu m-am abținut. Modul în care s-a raportat la PSD nu a fost corect”, a declarat Viorica Dăncilă, citată de COTIDIANUL.

Pe 28 octombrie 2019, primarul sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache, anunța, pe Facebook, că Cozmin Guşă, acţionar al postului Realitatea TV, s-a reînscris în partid. Cozmin Guşă a fost secretar general al PSD între 2001 şi 2003, în timpul guvernării Adrian Năstase.După ce a demisionat din PSD, Guşă s-a înscris în Partidul Democrat. În 2004 a fost şef de campanie a lui Traian Băsescu.

Gușă susține însă că excluderea sa din PSD este doar o decizie de etapă, potrivit ȘTIRI PE SURSE. Gușă anunță că va reveni în PSD și planul său este să o schimbe pe Viorica Dăncilă de la conducerea partidului. „Decizia lor de azi nu schimbă cu nimic determinarea mea. Proiectul meu este reformarea PSD. Mă voi reînscrie în PSD după ce voi schimba această conducere. PSD nu se poate reforma cu Viorica Dăncilă“.

Pe de altă parte, fostul secretar general al PSD din perioada în care partidul era condus de Liviu Dragnea a revenit în conducerea social democraților după ce a fost demis chiar de Viorica Dăncilă, anunță ANTENA3. Ștefănescu a primit funcția de secretar general adjunct. Codrin Ștefănescu a fost schimbat din funcția de secretar general al PSD imediat după alegerile europarlamentare, în momentul în care Viorica Dăncilă a renunțat la toți oamenii lui Liviu Dragnea.