Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O familie din Alba Iulia, care are locuința la doar câțiva metri de autostrada Sebeş – Turda, care ar fi afectată de traficul rutier de pe arteră atunci când aceasta va fi deschisă, a obţinut în instanţă suspendarea lucrărilor până la montarea unor panouri care să asigure izolarea fonică a casei.

Decizia este definitivă, provizorie şi executorie de îndată, fără somaţie şi fără trecerea vreunui termen, însă proprietarii afectați spun că lucrările nu s-au oprit, informează alba24.ro.

Potrivit aceleiași surse, autoritățile au îngustat culoarul de expropriere strict în jurul gospodăriilor și i-au ocolit, astfel că acum se află în zona de protecție a autostrăzii. Mai mult, zona de siguranță de pe autostrada Sebeș Turda, care presupune în zonă un zid de beton și umplutură, va ajunge la doar 2 metri de colțul uneia dintre case.

Oamenii au reclamat că instituțiile statului din Alba, care ar trebui să supravegheze respectarea indicatorilor asumați de constructor prin acordul de mediu și celelalte legi care ar trebui respectate, îi ignoră.

Integral pe Digi24