Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În mai 2017, la șase luni după ce Nicușor Dan l-a făcut deputat punându-l pe lista USR pe a doua poziție la Camera Deputaților, Cristian Ghinea a încercat o lovitură de palat dorind să-l impună din exterior pe Dacian Cioloș ca președinte al USR. E adevărat că Dacian Cioloș îl făcuse ministru, ceea ce Ghinea, cel mai probabil nu va mai pupa vreodată. Ghinea s-a lansat la acel moment în acuzații publice susținând că este „certat în BN și la grupul parlamentar” pentru că face parte și din Romania 100, platforma inițiată de fostul premier Dacian Cioloș, punctând, printre altele, faptul că „Nicușor Dan a făcut ca Dacian Cioloș să nu vină la noi”. Ghinea l-a atacat susținut pe Nicușor Dan și acesta a demisionat din USR.

Cum Ghinea nu ar fi fost acceptat de membrii USR, a rămas în umbră, impunându-l pe Dan Barna la conducerea USR. Acum Cristian Ghinea a dat vina pe „sistem” că Barna nu a intrat în turul al doilea. Adică un fel de „sistemul” și-a dat seama că nu sunt de încredere și mi-a tras-o.

Integral pe Curentul