Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Candidatul PSD la aceste alegeri prezidenţiale, Viorica Dăncilă, s-a clasat pe locul 2 în primul tur, reuşind să păstreze majoritatea votanţilor cel puţin în unele dintre judeţele considerate a fi tradiţional „roşii“. Astfel, sudul şi mai ales Oltenia au votat majoritar cu PSD, în timp ce în Moldova s-a observat o anumită schimbare în judeţe care erau înainte majoritar PSD-iste precum Vrancea, Bacău sau Vaslui.

Dacă privim scorul pe judeţe, Teleorman şi Olt sunt în continuare cele mai fidele fiefuri PSD. În Teleorman, Viorica Dăncilă a obţinut peste 47% în timp ce Klaus Iohannis s-a mulţumit cu 30%. În Olt, Dăncilă a obţinut 43% iar actualul preşedinte doar 29%. Per total, PSD a obţinut scor majoritar în 10 judeţe, în zona Moldovei doar Botoşani rămânând un judeţ unde PSD are în continuare o popularitate mare.


Iată lista celor 10 judeţe unde s-a votat majoritar cu Viorica Dăncilă:

Teleorman: PSD - 47,27%, PNL - 30,09

Olt: PSD - 42,99%, PNL - 29,72%Integral pe Adevărul