Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În timp ce în România principala temă de dezbatere în ceea ce privește politice economice se învârte în jurul discuțiilor despre depășirea sau nu a țintei de deficit al bugetului general consolidat (maxim 3% din PIB, conform Tratatului de la Maastricht), în centrul de decizie al Uniunii Europene lucrurile par să fi trecut la un cu totul alt nivel.

Preşedintele francez Emmanuel Macron, care pledează pentru o politică de investiţii activă în Europa, a estimat joi că regula menţinerii deficitului public al ţărilor din zona euro sub plafonul de 3% din PIB relevă o ”dezbatere dintr-un alt secol”. ”Avem nevoie de mai mult expansionism, de mai multe investiţii. Europa nu poate fi singura zonă care să nu facă acest lucru”, a declarat Macron într-un interviu publicat joi de săptămânalul The Economist.

Integral pe CapitalComentarii

Dr. House Se pare că francezii au ceva politicieni... Mai ales "la vârf"!

8 noiembrie 2019 17:27

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.