Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mai multe persoane au ajuns la spital, în stare gravă, după ce au fost injectate cu insulină, în loc de vaccin antigripal, în Oklahoma, SUA.

Potrivit Fox News, totul s-ar fi petrecut dintr-o eroare a farmacistului care a efectuat injecțiile, într-un cămin pentru persoane cu dizabilități. Printre victime se numără inclusiv angajați ai căminului.

Echipele de intervenție i-au găsit pe pacienți în stare de șoc. Cei mai mulți nu puteau vorbi și nu puteau merge.

"Oamenii zăceau pe jos, aveau nevoie de ajutor, dar nu puteau comunica”, a declarat un reprezentant al poliției care i-a lăudat pe membrii echipajului de salvare care au făcut o treabă grozavă identificând sursa problemei.

Farmacistul care a injectat insulina avea un contract de colaborare cu instituția respectivă și se deplasase miercuri pentru a administra vaccinurile antigripale.

Excesul de insulină poate duce la o scadere prea brusca a nivelului de zahar in sange. Aceasta deoarece glucidele se grabesc sa paraseasca sangele, pentru a hrani celelalte celule si, in loc sa iti ofere energie, te epuizeaza brusc. Se instaleaza hipoglicemia, cu transpiratii reci, tremuratul mainilor, anxietate intensa, stare de confuzie generala. Simptomele pot fi grave si constituie o urgenta medicala.