Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cancelarul german Angela Merkel denunţă drept ”intempestiv” şi ”radical” diagnosticul de ”moarte cerebrală” pus NATO de către preşedintele francez Emmanuel Macron, iar secretarul de Stat Mike Pompeo reiterează exigenţa americană a unei ”împărţiri a poverii” financiare mai bune, într-o serie de reacţii împărţite, în afară de a Rusiei, adversarul istoric al Alianţei Nord-Atlantice, care consideră aceste ”vorbe de aur”, relatează AFP. Macron a fost criticat politicos, dar apăsat de NATO, Germania şi Statele Unite, care consideră acest parteneriat strategic de neocolit.
Într-un interviu acordat The Economist, preşedintele francez, care deplânge lipsa de coordonare între Statele Unite şi Europa în NATO şi comportamentul Turciei în Siria şi care vede Europa ”pe marginea prăpastiei” în cadrul geopolitic actual, i-a îndemnat pe parteneri să se trezească, pentru a-şi păstra contolul asupra destinului, cu o lună înaintea summitului NATO prevăzut la Londra la începutul lui decembrie.
Cancelarul german Angela Merkel a comentat aceste declaraţii într-o conferinţă de presă comună cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, la Berlin.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.