Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Magistraţii Instanţei supreme se vor pronunţa miercuri, 6 noiembrie, pe sesizarea Curţii de Justiţie a Ununii Europene (CJUE) în dosarul în care fostul deputat PSD, Sebastian Ghiţă, este judecat pentru că i-ar fi dat mită un imobil fostului primar al oraşului Ploieşti, Iulian Bădescu.

Completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a pus în discuţie, luni, din oficiu, după motivarea Curţii Constituţionale pe decizia privind completurile specializate, incidenţa deciziei şi sesizarea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

Procurorii au cerut sesizarea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene cu cele patru întrebări care sunt în acord cu practica celorlalte instanţe şi cu care a mai fost sesizată CJUE şi în alte dosare.

"Considerăm ca problemele de drept sunt pertinente şi vizează dispoziţii din carta dreptului fundamental a Uniunii Europene. Decizia CCR ridică o problemă de standard juridic şi de aplicare directă a acestora în dreptul internaţional raportat la disp Uniunii Europene. Urmare a sesizării să dispuneţi suspendarea prezentei cauze", a solicitat procurorul de şedinţă.

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.