Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Acuzaţii grave de segregare pe criterii etnice la şcoală Ion Neculce din Iaşi, după ce zeci de copii de la o şcoală de elită din Iaşi au fost mutaţi să înveţe într-o altă şcoală, unde elevii sunt în marea lor majoritate romi şi săraci

La presiunile părinţilor indignaţi, conducerile celor două şcoli au decis ca elevii să aibă pauze la ore diferite pentru a nu intra în contact unii cu ceilalţi.

Acuzaţiile vin din partea inspectorului şcolar pentru minorităţi din judeţ. Scandalul a pornit după ce pauzele dintre cursuri au fost decalate, astfel încât copii rromi, din familii sărace,să nu-i întâlnească pe cei români din familii înstărite. Aceştia au fost transferaţi la şcoala Ion Neculce, unde învaţă copiii romi, după cea a lor, Titu Maiorescu, devenise supraaglomerată.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Iaşi susţin că toate acuzaţiile aduse privind segregarea în mediul şcolar ieşean sunt false şi au fost verificate de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Preşedintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, a afirmat că nu există nicio justificare pentru segrerare, şi că este nevoie de o pregătire a cadrelor didactice pentru astfel de situaţii.

„Am avut situații în care părinții au creat elemente de discriminale, în care au strâns semnături pentru ca un copil cu dezabilități sau AHDH să fie exclus din școală, este inacceptabil. Pedagogii trebuie să le explice părinților care este legea și ei să înțeleagă”, a declarat Csaba Asztalos pentru Antena 3.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.