Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Nenumărate îmbrățișări, pupături și felicitări pentru o victorie discutabilă. Guvernul Orban a trecut ca și demolarea Guvernului Dăncilă. Cu lucrături. Tensiunea în societate a fost introdusă cu motopompa de la Cotroceni, trompeții de serviciu au amplificat înjurăturile și țipetele, PSD-ul a făcut greșeli cu ghiotura (culmea, unele nesancționate de public și presă!) și astfel s-a ajuns la formarea unui guvern liberal. Monocolor și mono-mental. Și trecut cu șapte voturi de la Pro Romania și cinci, de la PSD. Ce-i cu acestea? Sunt cutremure de conștiință sau rezultatul unor strîngeri cu ușa.

Cu totul întîmplător, cu o zi înainte de votul din Parlament, Victor Ponta a aflat că dosarul său legat de Turceni-Rovinari va începe de la zero. Victor Ponta, gălăgios nevoie mare și pentru un bec ars, n-a protestat. S-a purtat ca un pisicuț. Nici măcar nu a anunțat că i-a dat afară pe cei care au votat guvernul Orban, un guvern care urma să fie scos cu forcepsul (Klaus Iohannis pe post de moașă). Un amic îmi zice că îi bănuie pe Ponta și pe Tudose de o scenetă mediocră. Nu i-a dat afară, dar i-a rugat prietenește pe cei mai apropiați din Pro România să voteze trecerea guvernului Orban. De ce? Din interese naționale, căci măruntele interese personale și cele legate de libertate nu se spun în public. Și prietenii lui Victor Ponta au votat, lăsîndu-l pe președinte să mimeze onestitatea și caracterul.

De ce a fost fluturată redeschiderea dosarului lui Victor Ponta taman în preajma unui vot atât de important? Iaca așa, din dorinţa de a nu-l lăsa pe președintele Iohannis cu buza umflată și din plăcerea sadică de a-i adresa lui Victor Ponta un semn de avertisment. Nu votezi? Binomul te halește!

Integral pe Cotidianul