Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O nouă Cortină de Fier cade peste Europa, cu Occidentul acceptând tacit și sub formă de complicitate planul pus la cale de Federația Rusă. Ucraina rămâne sfârtecată, cu graniță impusă prin mijlocul țării, iar Moldova continuă să fie capul de pod al intereselor Moscovei. Vladimir Putin nu face nicio concesie, dovadă alegerile de duminică, în care socialistul Ion Ceban a câștigat Chișinăul mergând în campanie cu un discurs pro-rus. Gheara Kremlinului ține Estul captiv chiar și după 30 de ani de la căderea comunismului!

În turul doi al alegerilor locale, candidatul Partidului Socialist (PSRM) a învins alianța Blocului ACUM (DA și PAS), arătând că nostalgia moldovenilor față de protecționismul rus n-a dispărut nici în pragul lui 2020. La Chișinău încă se mai botează copiii Ivan și Marușka, iar limba lui Dostoievski pare, pentru foarte mulți dintre „frații” noștri, mai dulce și mai îmbietoare. Mergi la magazinele de carier și comandă orice într-o română curată și ai să primești numai priviri mirate, pe alocuri chiar furioase. Nu, nu ești în „secuime”, doar că așa reacționează moldovenii când întâlnesc români!

Mai multe femei la vot decât bărbați

Înțelegeți de ce nu-i de mirare că rusofilul Ceban a câștigat Chișinăul, cu 53,86% din sufragii? Cu toată campania pro-occidentală și chiar dacă i s-a făcut lobby intens și la București, Andrei Năstase n-a adunat nici măcar 100.000 de voturi, arată datele Comisiei Electorale Centrale.

Integral pe NaţionalComentarii

Oltean Moldovenii si-au dat seama ca promisiunile Occidentuilui sunt un fasait care, de fapt, pute urat. gazul rusesc este insa real. Cat despre "sfartecarea" Ucrainei, daca nu ar fi avut o politica anti-rusa (cand 50% din populatie sunt rusi !), dar si anti - romaneasca, ci una realmente europeana, nu s-ar fi ajuns la circul actual. Si sa nu uitam ca Crimeea a fost daruita Ucrainei e catre Hrusciov.

5 noiembrie 2019 18:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.