Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

De ce n-a demisionat Ludovic Orban de la „Cabinetul Trăilă şi asociaţii“ cînd a aflat că generalul Dumitru Dumbravă, autorul monstruosului şi nedemocraticului mecanism de supraveghere şi manevrare a Justiţiei, se învîrte pe acolo? Un răspuns trebuie dat. Și el este destul de simplu. Pentru că este compatibil cu Doru Trăilă şi cu Dumitru Dumbravă. Și, dacă este compatibil cu aceştia, de ce n-ar fi la fel de compatibil cu cei pe care i-a selectat să facă parte din guvernul său? Ce înseamnă compatibil? Împărtăşesc acelaşi valori, au cam acelaşi caracter, se trag din sau aparţin cam aceleeași lumi. Dacă a putut fi salariat (era să scriu dacă lucra!) în acelaşi cabinet cu regretabilul general Dumbravă, se poate înţelege perfect cu Cătălin Predoiu. Amîndurora, protocoalele binomului, în loc să intre în categoria practicilor odioase şi nedemocratice, li se par modalităţi de protejare şi de salvare a statului român. Ca şi Dacian Cioloş, bezmeticul fiu de miliţian din Sălaj, care a socotit o cinste să o păzească pe Doina Cornea în perioada de dizidenţă. Cînd a fost să găsească rapid un ministru de Justiţie a dat fuga la aceeaşi lume. Adică la Predoiu.

Seamănă guvernul Orban cu guvernul Cioloş ca două picături de apă. Ambele par nişte mobilizări de trupe ale serviciilor disperate că riscă să piardă controlul. Putem chiar să-i zicem trupei lui Orban Guvernul Cioloş al doilea.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.