Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul SUA a deschis o investigaţie legată de achiziţia de către compania chineză Beijing ByteDance Technology a aplicaţiei americane Musical.ly.

Aceasta e o aplicaţie de socializare. Preţul tranzacţiei este de un miliard de dolari. ByteDance e proprietarul aplicaţiei video de mare succes TikTok, ce face furori peste Atlantic şi este un acerb concurent Facebook.

Achiziţia Musical.ly a fost finalizată acum doi ani. Parlamentarii americani ceruseră, în ultimele săptămâni, şi deschiderea unei investigaţii împotriva TikTok, fiind îngrijoraţi că aceasta ar putea cenzura politic conţinutul, precum şi pentru modul cum sunt stocate datele personale ale utilizatorilor.

Aproximativ 60% dintre cei 26,5 milioane de utilizatori activi din SUA ai aplicaţiei chinezeşti au vârste între 16 şi 24 de ani, a anunţat compania în acest an.

TikTok a devenit tot mai populară în rândul adolescenţilor americani când tensiunile dintre SUA şi China, legate de comerţ şi transferul de tehnologie, sunt în creştere. Aproximativ 60% dintre cei 26,5 milioane de utilizatori activi din SUA ai aplicaţiei chinezeşti au vârste între 16 şi 24 de ani, a anunţat compania.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.