Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Nina Cassian, una dintre marile figuri ale emigraţiei româneşti din Statele Unite, este cunoscută de publicul larg, inclusiv peste Ocean, ca poetă, traducătoare şi memorialistă. Puţină lume însă ştie de pasiunea de o viaţă a celebrei scriitoare, căreia i s-a dedicat cu multă competenţă: muzica.

Nina Cassian a studiat pianul şi compoziţia cu Mihail Jora şi Constantin Silvestri şi a început să compună încă de la vârsta de cinci ani, scriind de-a lungul timpului mai multe piese muzicale, în special de factură camerală. Pentru a completa portretul, oricum complex, al Ninei Cassian, ICR New York a prezentat, miercuri, în premieră americană, cele mai reuşite compoziţii pentru pian, care vor beneficia de o interpretare de zile mari datorată Sînzianei Mircea, una dintre cele mai apreciate tinere pianiste românce ale momentului.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.