Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Dragnea încasează o lovitură în instanță în duelul cu PSD. Din spatele gratiilor, fostul lider social-democrat a aflat, joi, decizia Curții de Apel București, care nu a fost deloc cea la care spera Liviu Dragnea. Totul după ce CAB a respins solicitarea acestuia de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene, în procesul în care contestă actuala conducere a PSD-ului, aleasă în cadrul congresului din iunie acest an. Totodată, instanța a respins și cererea lui Dragnea de sesizare a Curții Constituționale, în aceeași cauză, anunță NAȚIONAL.

Curtea de Apel București a respins cererile lui Liviu Dragnea în lupta sa cu PSD. Avocaţii fostului lider al social-democraţilor au cerut sesizarea CCR şi a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, pe motiv că filiala Teleorman a partidului nu a plătit în scandalul angajărilor false, deşi ar fi beneficiat de pe urma acestei acţiuni. GÂNDUL precizează că în sesizarea depusă la fond, fostul lider invoca chiar dizolvarea formaţiunii. Concret, Tribunalul Bucureşti a admis cererea PSD, au încuviinţat modificările de statut şi au respins toate cererile de intervenţie, printre acestea numărându-se şi cea a fostului lider PSD Liviu Dragnea.

Însă ceea ce pare un eșec pentru Liviu Dragnea, decizia de ieri a instanței reprezintă, în fapt, o victorie care îl va putea ajuta pe acesta în contestația în anulare pe care a formulat-o pentru desființarea condamnării primite, în 27 mai, la 3 ani și jumătate de închisoare, susține JURNALUL NAȚIONAL.

Deși pare un eșec, decizia de respingere este o victorie pentru Liviu Dragnea, în sensul că, dacă organizația PSD Teleorman nu va fi desființată prin hotărâre judecătorească, înseamnă că nu există beneficiarul folosului material injust al infracțiunii de abuz în serviciu pentru care a fost condamnat Liviu Dragnea și, prin urmare, nu există infracțiunea reținută în sarcina sa. Fapt care va fi folosit, cu certitudine, pentru desființarea sentinței de condamnare primită în dosarul „Angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman”, unde fostul lider PSD a depus deja o contestație în anulare.

EVENIMENTUL ZILEI anunță că fostul președinte al PSD Liviu Dragnea o acuză pe actuala șefă a PSD Viorica Dăncilă că ar fi comis o fraudă cu bani europeni în perioada în care aceasta a fost europarlamenar. Informațile au fost date publicității în sala de judecată de către magistratul Mihai Negoescu Gândac, cel care a prezentat o cerere formulată de Liviu Dragnea împotriva deciziei Comitetului Executiv al PSD prin care Dăncilă „unsă” în fruntea partidului la câteva săptămâni după ce Dragnea a ajuns în închisoare.

Dezvăluiri șocante despre Viorica Dăncilă sunt făcute și de o susținătoare a lui Liviu Dragnea. Cristiana Alcea, care a fost exclusă din PSD Teleorman de colegii săi de organizație, o susținătoare a fostului lider al PSD,  a lansat un șir de acuzațîi dure la adresa Vioricăi Dăncilă, scrie  LIBER IN TELEORMAN.

Cristiana Alcea a postat un mesaj în care afirmă că Viorica Dăncilă  ar fi interesată doar să aibă putere în partid și cât mai multe funcții de conducere. Ea îi amintește președintelui PSD că îi datorează lui Liviu Dragnea postul de comisar european care i-a dat posibilitatea să stea 9 ani la Bruxelles.

Procurorul-şef interimar al DNA, Călin Nistor, a declarat că până la sfârşitul acestui an va fi dată o soluţie în dosarul Tel Drum, în care este urmărit penal fostul lider al PSD Liviu Dragnea, anunță COTIDIANUL. Prezent la o dezbatere privind investigarea fraudelor cu fonduri europene, Călin Nistor a fost întrebat de jurnalişti când va fi trimis dosarul Tel Drum în instanţă.

"Procurorul este independent pe soluţie şi pe activitatea de urmărire penală. Practic, despre dosarul Tel Drum eu sper ca până la sfârşitul anului procurorul de caz să dea o soluţie. Probabil până la sfârşitul anului va fi dată o soluţie în acest caz", a spus Nistor.

Pe 13 noiembrie 2017, amintește AGERPRES, DNA anunţa că Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în dosarul Tel Drum, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Pe de altă parte, surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor au precizat pentru JURNALUL NAȚIONAL, că Liviu Dragnea a primit o zi de permisie pentru a ieși din Penitenciarul Rahova. Fostul lider al PSD a beneficiat, în acest sens, de recomandarea făcută de directorul atelierului auto al unității de detenție, acolo unde Dragnea prestează ore de muncă.

Solicitarea de acordare a permisiei a fost aprobată și mai rămâne să semneze doar comandantul penitenciarului. De această dată, cererea a fost aprobată și de o comisie de liberări. În acest caz, fostul lider al PSD ar trebui să iasă din închisoare la începutul săptămânii viitoare, în una din zilele de 4, 5 sau 6 noiembrie.