Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Gustoasă sau nu, carnea fără carne este viitorul alimentației pe pământ dar, mai nou și în spațiu. Pentru prima dată, astronauții au printat carne chiar în Agenția Spațială Internațională. Este mai mult decât un experiment reușit, este un punct de cotitură pentru modul în care va arată și funcționa societatea noastră în viitor.

Toată lumea se întreabă când anume ne va trimite Elon Musk pe Marte, dar puțini și-au pus problema: noi ce mâncăm pe Marte?

Ei bine, nu trebuie să va faceți griji, pe Marte puteți savura o friptură delicoasa, că acasă

Pentru prima dată, cu ajutorul unei imprimante 3D, astronauții au creat o bucată de carne pentru friptură. Au printat efectiv ceea ce ar fi trebuit să fie o bucată de carne de vită.

Experimentul a fost realizat cu ajutorul companiei israeliene Aleph Farms, dedicată dezvoltării experimentelor de printare a cărnii și rușii de la 3D Bioprinting Solutions. Își doresc să scoată în evidență prin acest experiment faptul că omenirea nu este dependență de carnea de proveniență animală.

Această industrie contribuie puternic la nivelul de poluare al planetei și dăunează grav mediului și sănătății omului. A printa carne de laborator în spațiu este mai mult decât un experiment reușit, este o piatră la temelia evoluției societății viitorului.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.