Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cocoșați, cu mâinile și picioarele umflate și cu ochii roșii. Așa ar putea arăta peste 20 de ani angajații care lucrează foarte mult timp la birou. Cercetătorii spun că statul pe scaun ore în șir ne modifică aspectul fizic. Au făcut și o machetă la dimensiuni reale pentru a arăta efectele pe care munca statică le-ar putea avea asupra angajaților.

Emma este un manechin la dimensiuni reale, special construit, pentru a arăta modul în care corpul uman s-ar putea modifica în viitor din cauza orelor lungi petrecute pe scaun, la muncă.

„Emma ilustrează unele probleme pe care angajații le vor putea întâmpina în viitor. Așadar, Emma are spatele încovoiat, din cauza modului în care stă la birou, mușchii picioarelor ei sunt mult mai slabi, are vene varicoase, pentru că circulația sângelui nu mai este atât de bună cum era odată, ochii ei sunt mai roșii și uscați din cauza aerului”, spune Will Higham, cercetător

Peste trei mii de oameni din Franța, Germania și Regatul Unit au participat la sondajul făcut de cercetători britanici pentru a estima modul în care munca la birou va schimba corpul uman în următorii 20 de ani. Cei mai mulți dintre ei s-au plâns de dureri de ochi, de cap, de spate și de gât înțepenit. Alte probleme acuzate de participanți au fost, picioare umflate, dureri de glezne, dar și de încheieturi.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.