Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Comisia juridică a Camerei Deputaților a dat raport de respingere pe proiectul de lege al USR privind desființarea Secției de investigare a infracțiunilor în justiție (SIIJ). Propunerea a fost adoptată cu 12 voturi pentru și 10 împotrivă iar legea urmează să ajungă în plen. Dezbaterile din comisie au fost extrem de contondente, ambele părți, Puterea și Opoziția, susținându-și punctul de vedere.

Stelian Ion (USR) a apreciat că proiectul este în consens cu recomandările europene și a argumentat că Secția a renunțat la exercitarea unor căi de atac în anumite procese, în favoarea unor nume grele precum Viorel Hrebenciuc sau Sebastian Ghiță:

„A menţine această structură în viaţă este o mare greşeală. (…) Ce a făcut Secţia de investigare a magistraţilor? Ei sunt stat în stat. Dacă unii dintre aceşti procurori săvârşesc o infracţiune, doar colegii de birou pot să decidă dacă începe urmărirea penală. (…) Această secţie este o pacoste, trebuie desfiinţată. Înainte nu exista o presiune, acum există o presiune pe judecători, pe magistraţi“.

Florin Iordache (PSD) a opinat că SIIJ trebuie menținută pentru a nu se mai ajunge în situația în care dosarele unor magistrați, ținute la sertar, sunt folosite ca formă de presiune pentru a influența actul de justiție.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.