Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Jur că știrea despre Bulgaria care scapă de MCV și despre România m-a lăsat gură cască. De ani buni, trec de 4-6 ori, pe an, prin țara vecină. Mai și rîd de ei, le admir spiritul gospodăresc, mă topesc după legumele și fructele lor, chiar am apreciat viteza cu care dau în funcțiune noi kilometri de autostradă. Dar așa mare progres în materie de ordine și justiție, așa mare punere la punct a statului de drept după norme europene (pe care nici europenii nu le stăpînesc) n-am sesizat.
Cum naiba, bulgarii sar zece metri peste normele europene și noi o ținem pe fundul văii?

Un prieten din provincie mă sună imediat după ce subiectul a dat în clocot. Și dă-i și înjură la MCV! Ei bine, prietenul meu, total străin de orice partid politic, îmi pune o întrebare de nota 10.
– Cine semnează raportul MCV pentru Romania?
– Dracul, zic eu! Comisia Europeană, zic eu, că de-aia ne pasă de ea. Altfel, dacă ar fi fost opera unui tiriplici, n-am fi făcut atâta tărăboi!
Ei bine, amicul meu, în loc să zică, am înțeles, s-a pus cu argumentele pe un singur răspuns.
Noi românii îl scriem, Comisia îl semnează și faliții ei beneficiază! Dar nu o persoană sau o echipă condusă de un coordonator care semnează Franz Andsoone! Este asumat de Comisie și este redactat după direcția politică a acelei Comisii care este alimentată din România cu tot felul de informații și date. Raportul pozitiv despre Bulgaria este un cadou făcut unei țări ai cărei politicieni au jucat deștept pe cărțile sensibile de la Bruxelles, iar raportul negativ făcut României este un cadou făcut de popularii europeni lui Klaus Iohannis pentru a-l sprijini în alegeri.
Aceasta este concluzia colegului nostru în articolul ”Raportul MCV – obediență, dublu standard și complicitatea PPE”.

Integral pe Cotidianul