Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Comisiei juridice de la Camera Deputaţilor, Nicuşor Halici (PSD), a declarat marţi că raportul MCV pentru ţara noastră este "foarte contradictoriu" şi nu înţelege "care este involuţia".

"Ce am văzut în draftul raportului, şi înţeleg că e preluat în foarte mare măsură şi în raport, este că, deşi dezbaterile şi toate analizele făcute de către raportorii MCV constată o serie de progrese, la concluzii vin şi spun că, de fapt, există un soi de involuţie. Nu am înţeles care este involuţia, de vreme ce cu câteva pagini mai înainte spuneau cum am adoptat un cod de conduită la Camera Deputaţilor, cum nu am mai făcut acel cordon viu între cei care erau trimişi în judecată şi aşa mai departe. Pe de altă parte, am văzut şi cum apreciau declaraţiile premierului Viorica Dăncilă că Guvernul PSD nu va mai interveni şi nu va mai veni cu soluţii în ceea ce priveşte sistemul judiciar din România, ci va aştepta soluţiile şi propunerile specialiştilor, lucru care s-a şi întâmplat. După aceea, să vii şi să spui că e o involuţie, eu chiar nu o văd. E foarte contradictoriu", a spus Halici, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că în România sistemul judiciar a fost depolitizat, în timp ce procurorul-şef european este numit prin negociere între Parlamentul European şi Comisia Europeană.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.