Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Formarea unei majorităţi pentru votarea Guvernului Orban e un obiectiv mai greu de atins decât adoptarea moţiunii de cenzură. Condiţiile impuse de USR nu pot fi îndeplinite din cauza aritmeticii parlamentare, iar Victor Ponta, cheia majorităţii, încă şovăie. Opoziţia a cerut luni suplimentarea ordinii de zi a şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor cu cele trei proiecte cerute de USR pentru susţinerea Guvernului Orban: legea pentru abrogarea recursului compensatoriu, revenirea la alegerea primarilor în două tururi şi demararea dezbaterilor pe iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice”.

Însă abţinerea de la vot a PSD, Pro România şi UDMR a dus la respingerea solicitărilor USR. Nici nu era nevoie de testul care a avut loc la şedinţa comitetului liderilor din Camera Deputaţilor. Aritmetica din Parlament, atât la nivel de comisii, cât şi în plen, arată că solicitările USR aveau şanse de reuşită foarte mici, unele fiind chiar imposibile.

În primul rând, cerinţa care nu are absolut nicio şansă pentru a fi trecută prin Parlament în timpul dat de USR, adică până marţi cel târziu, este iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei, adică „Fără penali în funcţii publice”.


Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.