Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cazul pădurarului Liviu Pop, ucis acum câteva zile în nordul României, continuă seria celor aproape 200 de agresiuni înregistrate asupra angajaților Romsilva în ultimii cinci ani.

Liviu Pop avea 37 de ani, avea trei copii și era angajat al Direcției Silvice Maramureș. El a fost ucis cu bestialitate de un grup de infractori pe care i-a surprins în pădure, încercând să fure lemne. Despre uciderea pădurarului s-a aflat miercuri – acum șase zile. În loc să anunțe măsuri dure pentru pedepsirea ucigașilor și pentru contracararea “Mafiei pădurilor”, reprezentanții instituțiilor statului cu atribuții în acest domeniu au avut, în ultimele zile, doar reacții palide.

„S-a constituit o echipă complexă de cercetare care desfășoară activități pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a decedat bărbatul. A fost identificat, este vorba despre un pădurar în vârstă de 37 de ani. Cazul a fost preluat de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș”, a anunțat, sec, un comunicatul al Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș.

Moartea pădurarului s-a produs după ce acesta a fost lovit de un glonte tras din propria pușcă. Dar anchetatorii au constatat, se pare, multe alte semne de agresiune asupra pădurarului, inclusiv faptul că acesta avea piciorul rupt – ceea ce sugerează că infractorii, trei la număr, mai întâi l-au deposedat de armă, apoi l-au maltratat și în final l-au ucis. Aceste detalii sumbre conturează schema unei crime în stil mafiot, menită nu doar să elimine un martor, ci și să-i intimideze pe toți cei care s-ar opune bandelor care fac legea în pădurile României.

Integral pe România Liberă